A-kuld, 2012

     Nu har alle hvalpene fundet sig nye, dejlige og kærlige familier🙂!

Om et par uger flytter Roma sammen sine nye mor og far til deres hjem i Dubai. Alice bliver boende hjemme.

Så hvalpetiden er næsten overstået! Dejlig, spændende og rig på oplevelser har tiden været!

Og det er meget glædeligt, at det er så dejlige og søde mennesker, som vores hvalpe er kommet til!

Og jeg vil gerne sige tusind tak til Jytte, Kirsten, Turi (kennel Casso's), Jette og Peter (kennel Rattler House), Bente (kennel Spirit of Shiva's), Elena Markina (Rusland) og Katyas opdrætter Galina Balyasova (kennel Febl, Rusland) for deres støtte, hjælp, gode råd og hyggelig snak i den tid!

Tusind tak kære venner!

Roma på vej til Dubai.

17.08.2012

Så kom den dag, da Romas nye mor og far kom for at hente ham. Reggie og Valerio har ventet på den dag længe, og nu skal de have deres lille dreng med sig hjem til Dubai.

Ja, Roma er blevet noget større, siden de så ham sidst🙂. Men invendigt er han den samme meget søde, kloge, utroligt kærlige og glade dreng!

Held og lykke Roma i dit nye hjemland! Vi vil glæde os til nyheder fra dig og din familie!
Valerio, Reggie og Roma.

Held og lykke Amadeus!

31.07.2012

Så har Amadeus også fundet sig en ny og dejlig familie! Han flytter til sine nye forældre Vibeke og Jesper, som bor Espergærde.

Vi ønsker dig søde dreng held og lykke!🙂 Og lige pludselig ses vi igen!
Vibeke, Jesper og Amadeus.

Farvel Arabella og på gensyn!

28.07.2012

Vores smukke pige Arabella er flyttet til sit nye hjem!
Hun kommer til at bo hos vores bekendte, rigtige schnauzermennesker, Kim og Linda, deres dejlige børn og deres søde, sorte schnauzerhan Felix.

Vi har allerede fået besked om, at alt går godt med Arabella i hendes nye familie!😀

Jeg glæder mig til at vi ses en gang i august til lydighedskursus!
Kim, Anders, Linda, Louise og deres hund Felix sammen en nye familiemedlem Arabella.

Frisbeehunde:)

Arabella og Roma i gang med frisbee.

Frisbee er hjemme!

28.07.2012

Hurra! Vi har fået vores, med så stor omhu bestilte, frisbee hjem fra Holland😀! Fire forskellige typer i to forskellige størrelser både for voksne og hvalpe!

Nu er vi klar til efterårs kursus i Frisbee! Forhåbentlig vil det lykkes os at holde dette kursus. Men forberedelserne er begyndt. En fantastisk dygtig russisk hundeinstruktør i frisbee er inviteret til at holde kursus i Danmark. Og hun sagda "ja"😀!

Vi glæder os til den tid! Hvalpene kan også være med, men de skal selvfølgelig ikke springe efter frisbee. Men de kan lære at løbe efter dem, når man kaster dem med en speciel teknik.
Et Frisbee-møde:)

BARFdag:)

28.07.2012

Så var der BARFmad serveret for hvalpene i dag! De fik nogle dejlige knogle med kød til at gnave i. Selv om hvalpene ikke har prøvet BARFmad før, men de tøvede ikke😀. De kastede sig over knoglene og kom straks i gang med at gnaske på dem. God appetit!

Morgenture i parken.

20.07.2012

Denne gang vovede jeg at tage to hvalpe på en gang med på turen: Arabella og Roma. Jeg havde været i tvivl om jeg alene kunne styre dem begge to. Ak ja, de to havde været så dygtige😀. Arabella og Roma holdt sig tæt på mig hele vejen, dog havde de også haft mulighed til at lege både med hinanden og andre hunde.

Og så sådan kører vores "hvalperutine". Ture, leg, kontakt og megen-megen glæde og latter sammen med hvalpene dagen lang😀.
Roma og Arabella på morgentur i parken.

Alice og Roma på kursus

Til aften tog Thomas og jeg, Roma og Alice på et sommerkursus i Hundeklubben, hvor vi har gået med Måsella og Katya på adskellige hold før.

Det er ikke fordi hvalpene nåede at lære så meget på en aften. Det væsentlig var deres samvær med de andre hvalpe
Thomas lærer Roma "at gå på plads".

Arabellas tur

18.07.2012

Arabella og jeg tog på en tur i Slotsparken, da det var lykkedes mig at få hendes søskende til at sove🙂. Nu kunne jeg igen tilslutte mig til en gruppe søde hundeejere, som plejer at gå ture med deres hunde hver morgen.

Arabella var glad for at være på turen. Hun hilste med glæde på menneskerne og deres hunde, nød vejret og omgivelsener, og legede med sine nye kammerater.

Til sidst skulle vi lige forbi en figur. Først ville Arabella se, hvad det var for en "hvid dame". Men man skal ikke glemme, at "Godbidder gør underværk!" Efter et øjeblik var Arabella meget tryg med "den hvide dame", som giver nogle lækre godbidder😀.

P.S. Næste gang havde Arabella igen fået øje på den figur og denne gang galopperede hun til hende, fuld af glæde og forventninger om, at "den hvide dame" igen havde godbidder til hende. Sød, lille pige, vores Arabella!
Arabella og "den hvide dame" :)

Amadeus og fugle i Harald Nyborg

Amadeus i byen:)

17.07.2012

Så skulle der maddepoterne igen fyldes op. Amadeus var taget med til byen efter hundemad og nogle lækre godbidder.

MaxiZoo er stadigvæk en trækplaster for alle vores hunde, både voksne og små. De elsker den butik, og hver gang, vi kommer til MaxiZoo, kan de næsten ikke vente tålmodigt mens jeg låser bilen. De skal ind i butikken, øjeblikkeligt😀!

Og hvor er det heldigt, at der findes nogle butikker, hvor man kan tage hunde ind!

Harald Nyborg er også et godt alternativ til MaxiZoo. Der er altid fyldt med mennesker, massevis af ting man kan lugte til osv.

Amadeus syntes også, at der var nogle spændende, farvestrålende fulge, som han ville kigge nærmere på🙂.
Amadeus hilser på en af de ansattes hunde i butikken.

Arabella

Arabella, 13 uger

Alice har travlt:)

Små gæster:)

15.07.2012

I dag havde vi været på besøg hos vores familie. To af hvalpene, Amadeus og Alice var også med.

Sikkert nogle fine gæster var de😀! Intet var spist, gnævet i stykker eller gravet op! Ingen af dem faldt i svømmingpool. De glade hvalpe  undersøgte huset, legede vildt med hinanden i haven, sov lidt, så legede de igen.

Flot opførsel🙂!


Alice: "Nu fanger jeg dig Amadeus! Løb, løb!"

Lørdagstur i byen

14.07.2012

Jeg plejer at tage en hvalp af gangen på byture. Sådan er det nemmere at præsentere hvalpen for forskellige situationer og håndtere selve situationerne rigtigt.

Men i dag var vi alle sammen i Hillerød. Hvalpene var som sædvænligt glade både for voksne og børn, som de mødte.

 Meget pudsigt vi mødte et lille barn på 1,5 år, som var så glad for hundene og absolut var ikke tilbageholdende over for dem. Så barnet kyssede og krammede hvalpene, og det blev de meget glade for😀.
Thomas og hvalpene.

Små schnauzere

Søde, små schnauzere:)

Lille hjælper:)

Alice skal skaffe porre til frokost:)

Regnvejr...

11.07.2012

Regnvejr igen og igen🤭. Så skulle der virkelig være gang i forskellige aktiviteter for at trætte hvalpene og gøre dem glade.

En af hvalpenes aktiviteter  var "Find din mad mellem boldene". Det syntes hvalpene var sjov! De kastede sig i poolen for at finde maden😀.

Find din mad:)

Alice.

Amadeus og Roma er tankerfulde.

Amadeus's sommerlook:)

Arabella hviler sig.

"Hvem er der?"

Alice og Ajour

"Du ligner mig ikke!"

Nogle sjove billeder af hvalpenes hverdag

Roma holder en pause.

Alice: "Far, faaar, må jeg få lidt is?" :)

Hvalpene i gang med at hilse:)

"Vi skal hilse!"

Amadeus med sit fund

Arabella har fundet noget.

Roma galopperer i vandet

Alice har badet:)

På stranden

Senere på eftermiddagen tog vi med hvalpene på stranden. Vejret var dejligt og havet så så lækkert ud🙂!

Pudsigt nok, at i første ojeblik blev hvalpene overraskede over havet og ville ikke komme tæt på. Men om et par minutter blev tvivl glemt og de kastede sig til vandet😀. (og i vandet også)

Nu kommer nogle billeder fra vores tur.

Amadeus fisker:)

Annuschka er flyttet!

4.07.2012

Det har været en stor dag i dag for Annuschka, hendes nye og dejlige familie og os.

Hun kommer til at bo i Slagelse med mor Helene, far Carston og deres to meget charmerende piger.

Held og lykke Annuschka! Vi vil venter spændt på gode nyheder!🙂

Annuschka med sin nye familie.

Amadeus

Amadeus

Arabella

Arabella

Alice

Igen Annuschka

Annuschka

Roma:)

På alle fire:)

Med en tanke om at få hvert enkel hvalps rigtige utryk på et nærbillede, har jeg brugt en del af tiden til at iagttage dem. Kan det være så svært? Ja da! Ned på alle fire og frem i alle mulige retninger efter hvalpene i vores have. Puha, sikkert et arbejde😀!

Med det lykkedes mig, synes jeg, at få deres rigtige sind i fokus!
Roma

Besøg på dyreklinikken

3.07.2012

Så var der dagen for hvalpenes vaccination. Det er godt nok en udfordning at have fem meget nysgerrige hvalpe, fulde af energi, i snor på vej til klinikken😀.

På grund af vejarbejde blev vi nødt til at snige os på en 40 cm smal sti mellem en kæmpe, voldsom larmende, gravmaskine og udgravning på den anden side af stien. Hvalpene, de trak bare frem! Undervejs stak de deres nysgerrige snuder mod maskinen og ville absolut gerne hilse på vejarbejderne.

På selve klinikken under lægeundersøgelsen stod hver enkelt hvalp på bordet med halen viftende til alle side.

Meget uproblematiske, sjove og glade hvalpe🙃!

Hvalpebesøg:)

Senere på dagen har vi haft Linda og Kim (forældre til sort schnauzer Felix) på besøg. Hvalpene blev helt vilde med dem🙂. Til sidst blev tyggeben (gaven fra Linda og Kim) delt mellem hvalpene, så blev de små optaget af dem noget tid. Så kunne vi starte på hyggelig snak om schnauzere med en hel masse grin og sjove og kuriøse fortællinger om dem😀.

Linda, Kim og hvalpene

Alice:)

Igen i skovet

2.07.2012

Arabella og Alice har også været på skovturet i dag. Ved søen var der mange spændende lugte. Og Arabella, hvis nysgerrighed blev alt for stor, faldt i vandet, da hun både ville smage på vandet og fiske en pind op.

Blev hun bange, næppe😀. Det var mig, som blev forskrækket. Men pigen så overasket ud og glad, da det lykkedes hende at få pinden op.
Arabella og Alice i skovet

Første nyheder fra Ajour!

2.07.2012

Så har vi allerede fået de første nyheder fra Ajour og hans nye familie🙂.

Ajour sov det meste af tiden på den lange tur til sit nye hjem. Ved ankomsten havde han straks undersøgt huset, spist med lynes fart sin mad, og virkede glad og tilfreds. Nætten gik også uden problem.

Så hans nye mor Marlies og far Dieter er meget glade for hvalpen, og synes, at han er fantastisk😀!

Det er vi også meget glade for at høre!Ajour:)

Til sidst, når vi blev færdig med testen, fik alle hvalpe kram og kys fra spøgelset og fik lov til at lege med dragten:)

De er bange ikke!

Test "Spøgelse"!!!

01.07.2012

Vi forsætter med at teste vores hvalpe for alle mulige ting🙂. I dag var det en "Spøgelse" test.

Jeg har været helt vildt spændt og nysgerrig på, hvordan hvalpene ville reagere på spøgelset. Ville de blive forskrækkede og få angst for resten af livet?

Nej, nej, nej! Det er nogle utrolige modige hvalpe, ALLE sammen, vi har!!!

De kastede sig mod spøgelsen (mig, men det vidste de ikke), gøede, trak i dragten. Super flot reaktion!!!
Ingen blev skræmt, utrygge eller noget lignende.

Hvalpene har bestået testen, hurra!!! Dejlige, modige, nysgerrige og søde børn!
Hvalpe og spøgelset:)

Ajour, held og lykke i Tyskland!

01.07.2012

I dag blev Ajour hentet af sine nye, dejlige forældre Marlies og Dieter. Han kommer til at bo i Tyskland, ligesom hans bror Adagio.

Familien har i forvejen to voksne hunde, så Ajour kommer ikke til at kede sig😀. De skal nok for det sjov!

God rejse Ajour! Vi håber, du klarer den lange tur på 10 timer til dit nye hjem uden problemer!
Ajour sammen sine nye mor Marlies og far Dieter.

Allegra flytter ingen steder!

29.06.2012

Vi fik flere henvendelser angående Allegra/Alice og blev spurgt mange gange, hvem hun er reserveret til.
Nu kan jeg endelig sige det klart:

Hun har altid været reserveret til os🙂! (i mine tanker for det mindste)

Katya har valgt hende som sin veninde siden Alice begyndte at gå rundt i huset. Jeg har valgt hende allerede den nat, hvalpene blev født! Familien synes også om hende!

Så, hip-hip hurra-hurra-hurra for et nyt familiemedlem
Alice🙃🙃🙃 (og for Thomas også😘)!!!

Allegra/Alice:)

Arabella

Amadeus

Allegra

Ajour

Roma

Annuschka

Hurra! Nyt kamera til at filme schnauzere!

27.06.2012

Hurra, så sket der det! Jeg har fået mig et nyt kamera, som jeg har drømt om i 2 år🙃! Nu kommer der flere billeder af vores hunde i bedre kvalitet, da kameraet er bedre end mit slidte gamle og mere hurtigere til at nå at tage fotoer!
Mor Måsella sammen sin datter Allegra

Hjemme i haven

Roma, Allegra og Amadeus i haven.

Roma og Annuschka.

Roma: "Det er min kogle!" Annuschka: "Nej-nej, jeg har fundet den først!"

Annuschka er glad:)

Lykkelig Roma:)

Skovtur:)

27.06.2012

I dag har Roma og Annuschka været i skov. Sikkert en dejlig oplevelse hvalpene har fået😀! Lugter, lyde, fugle osv., alt har været meget spændende for dem!
Annuschka og Roma skal lige sove lidt efter deres vilde leg inden de tager på skovtur.

Ekaterina (Katya, Katyscha, Katynya, osv.) :)

Allegra:)

Ajour og Amadeus i gang med at plukke solbær. Dygtige drenge!

Frugtsæsssonen er startet!

26.06.2012

Både Måsella og hvalpene har startet på frugtsæssonen 2012! Måsella går og plukker blommer (de er stadigvæk grønne), og hvalpene hjælper os med at plukke solbær (de er også stadigvæk grønne, men pyt med det:)) Bare vi alle sammen er glade!
Måsella plukker blommer.

Socialisering...:)

Ajour og Allegra lærer at man ikke skal være bange for all mulige skulpturer, man møder i byen! (Godbidder gør underværk:))
Ajour og Allegra i byen.

I byen...

Ja, Allegra igen er i byen! Hun skulle testes en gang til om hun er socialiseret nok. Det er hun😀!
Allegra i byen:)

Amadeus, skattedreng:)

Amadeus, en klog, sød og modig dreng😘!

P.S. Jeg er meget overrasket og glad over, at vores hvalpe er så ens! De udseende messigt ligner hinanden utroligt meget, de er kvikke, søde, socialiserede og kærlige, legesom man kan ønske sig! Tænk, at indavlsgrad er 0%! Det er yderst sjælendt, at man kan få så meget ensartet kuld hvalpe uden at bruge inbreeding! Hurra for Epo og Måsella!!!😀 De passede hinanden fantastisk godt!!!😘
Amadeus:)

Allegra og Amadeus:)

Allegra og Amadeus i Slotsparken

Nyd øjeblikket!

25.06.2012

Ja, det gør jeg! Jeg nyder hvert eneste øjeblik, mens hvalpene stadigvæk er hos os! Jeg bruger med stor glæde al min fritid på dem, og jeg får også så meget ud af dem:) Hvalpene er bare så positive, søde, kvikke og kærlige, at man blive helt dybt rørt af dem😘. Dejlig tid!

P.S. Billedet er ikke skarp nok, med det afspejler meget vores schnauzerliv.

Allegra og Amadeus:) i Frederiksborg Slotspark. .

Regnsvejrs aktivitet

24.06.2012

Puha, sikkert det regner i dag😎. Men det stopper ikke hvalpenes aktiviteter. Trods regn har de leget i haven i formiddag. Men så senere på dagen blev de igen sat på en prøve. De skulle nemlig selv skaffe deres mad.

Stativet blev sat på plads, tomme yoghurtkartoner blev monteret på en bambuspind og "voila"!

Hvalpene skulle gerne vise deres intelligens ved at finde ud, hvordan de kunne få deres mad ud af kartonerne.

Og det kunne de sagtens! Dygtige, dygtige, dygtige og intelligente schnauzerhvalpe😀😀😀!

I gang med prøven:)

Pottetræning:)

Annuschka:)

"Fang en fisk"

21.06.2012

Meningen var egentlig, at poolen skulle rentgøres inden plastikboldene kom i. Så kunne vi kaste nogle godbidder mellem boldene, så hvalpene kunne lede efter dem og aktiveres på den måde.

Men nej, hvalpene kom straks i gang med at "hjælpe" mig med det😀. De begyndte med stor glæde at trampe i vandet, snappe efter kosten, give en masse kys til mig, kramme med våde poter osv.

Deres lyst til at trampe i vandet brugte jeg straks til at lære dem ikke at være bange for vand.

Det blev til en leg "Fang en fisk" i stedet for, og både voksne hunde og hvalpe kunne være med!🙃 
Det var godt nok ikke fisk, vi brugte. Men alle var glade for de små bidder af gulerod, som skulle fiskes op🙃.

Hvor er fisk?

Vi er stuerene!!!

Hurra-hurra-hurra, hvalpene er blevet stuerene!

De er kun 2,5 måneder gamle, og de er allerede så dygtige til at holde sig i lang tid! Vi er meget glade og stolte af dem!

Roma, kom her!

Små banditter:):):)

Nysgerrig Annuschka undersøger enhver mulighed for at udvikle sin "horisont":)

Arabella, Annuschka og jeg ved Frederiksborg Slot.

Arabella og Annuschka på turen

20.06.2012

I dag skulle vi til Slotsparken. Der ville vi kigge på ænderne, hilse på besøgende, kigge på Slotets fontæne osv. Vejret var perfekt, så vi nød den tur rigtig godt!
Annuschka i parken.

Næste udflugt

19.06.2012

I dag havde Ajour og Amadeus været på et længere togtur end før. Vi tog med toget til Lyngby. Der gik vi på meget livlige gader i centret, kiggede der, kiggede her osv. Drengene fik som sædvenligt en hel masse klap og knus fra forbipasserende mennesker, som ikke kunne stå for dem😀.
Ajour og Amadeus på turen.

Katya prøver at skræmme hvalpene. (De er ikke bange:))

Katya i gang med flere banditter:)

Nu går det vildt!

Men senere på dagen gik det vildt😀. Så både hvalpens mor Måsella og tante Katya kom i gang med at opdrage de små banditter.
Måsella opdrager den "vilde" Allegra

Familiehygge

18.06.2012

Lidt tidlige opvækning i dag overraskede både voksne hunde og hvalpe. De var slet ikke klare til vilde lege og drilleri på det "forkerte" tidspunkt af dagen🤭. Og efter deres morgenmad har de lagdt sig "til hygge" i haven.

Familiehygge:)

Gæster fra Dubai

17.06.2012

I dag har vi haft gæster fra Dubai. Reggie og Valerio, Romas kommende forældre, kom på besøget hos os. De ville gerne hilse på deres hvalp og resten af familien. Reggie og Valerio fik også tid og mulighed til at lære Roma at kende lidt bedre🙂.

Det hele gik fint! Nu skal lille Roma bare vente til august, når de nødvendige vaccianationer er blevet overstået. Og Roma kan se frem til at få de to dejlige mennesker som far og mor😀!

Roma, Reggie og Valerio

Adagio

Adagio

Første nyheder fra Tyskland!

14.06.2012

Så er der de første nyheder med nogle flotte billeder fra Tyskland fra Adagio og hans nye far og mor🙂!

Han havde klaret turen uden problem, og virkede glad og kvik, da han ankom til stedet. Og det ses allerede, at kan kom godt i gang med familiens andre hunde😀.

Tak til Susann og Jürgen for de gode billeder!Pigerne i byen:)

Arabella og Annuschka i Allerød

Vi kører, kører og kører...

13.06.2012

Jeps, vi kører, kører og kører🙂. Vi vil nå så meget som muligt med hvalpenes socialisering, mens de er så modtalige for alt det nye.

Arabella og Annuscha, har været på turen i dag. De har også prøvet at køre med toget, gå og hilse på folk både på stationen og i byen. Vi har været på Posthuset, i en vin/tobak butik😀 (der fik vi lov til at komme ind), vi har prøvet at køre i elevator, gå på trappen, i tunnelen osv.

Det hele var gået meget fint! De to meget livlige piger har været glade for det hele!

Arabella og Annuschka på vej i toget.

Held og lykke Adagio!

13.06.2012

Nu blev der Adagios tur til at flytte hjemmefra.

Han kommer til at bo hos Susann og Jürgen i Tyskland, som har en schnauzerkennel og har i 20 år opdrættet schnauzere med dygtighed og omhy.

Held og lykke Adagio!
Sidste kram fra Adagio

Drengene:)

Drengene var ikke særlig tålmodige unden optagelsen. Så vi skyndte os igen af sted😀.
Ajour og Roma

Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot - vores yndlingssted til at gå ture.

Spænding i luften!

12.06.2012

I dag er det Ajour og Romas tur til at tage på turen. De venter helt spændt i bilen på at vi skal køre.

Turen går til Frederiksborg Slot i Hillerød🙃.
Ajour og Roma er forventningsfulde.

"Mis, mis, mis..."

Adagio: "Kattehus? Hvor er katten?"

Adagio er klar!

11.06.2012

Så skulle vi igen til MaxiZoo for at købe noget til Adagio inden har rejser hjemmefra.

Og hvalpene skulle selvfølgelig også med i butikken. En ekstra gang socialisering skader jo ikke😉.

Tingene blev valgt og Adagio inspicerede dem grundigt.

Så nu er den lille dreng klar til at rejse!
Adagio undersøger om alt er klar.

Skal vi køre?

11.06.2012

Ja, det skal vi🙂. I dag havde vi planlangt en lille tur med hvalpene med tog. Først skulle vi fra Allerød til Hillerød og gå lidt på stationen, over broen, lidt der, lidt her osv.

Det har været sjov at se, hvordan hvalpene opførte sig på turen i toget. I første øjeblik skulle de lige se sig om, og så tog deres nysgerrighed over.

Så skulle de kravle her, så ville de hilse på passagerer der, så skulle de gnaske på noget, ...🙃

Turen lykkedes! 


Ajour og Allegra i toget

Søskende:)

Søskende:)

Roma (hvalp til Reggie og Valerio) har valgt lidt anderledes sovepositur:)

Hviletid

Efter sådan nogle ture er det helt i orden at slappe lidt af, når man er små hvalpe😀

Mm, jeg vil ha' den!

Lille Allegra havde allerede valgt en sæk mad, hvor hun satte sine tander i:)

Socialisering

07.06.2012

I dag skulle vi tage på stranden. Men på vejen derhen begyndte det desværre at regne. Så vi blev hurtigt nødt til at finde på noget alternativt. 

Det blev til en tur til MaxiZoo, hvor man heldigvis kan komme med hundene ind.

Ah, hvor var der spændende for de små😀! Store reoler med  et hav af lækkerier for enhver smag, hundemad, legetøj osv.osv. Der mødte vi også nogle hunde, som kom sammen deres ejere. Så hvalpene kunne hilse både på hundemennesker og deres hunde.


På et besøg i MaxiZoo

Socialisering igen og igen:)

07.06.2012

Der er ikke tid til at holde fri, da hvalpene skal socialiseres. Vi tager dem på nogle ture i byen, hvor de kan hilse på folk, mødte hunde, sniffe til forskellige lugte osv.

Og det fungerer fint! Hvalpene er så glade for de ture. De er meget nysgerrige, modige og meget åbne for alt det nye, de møder på vejen.
En dreng (gult halsbånd) på vejen hjem.

Stille stunder

Så er dagen næsten ovre🤭. Hvalpene sover i deres hvalpegård glade og trætte. Og deres mor og tante Katya har endelig fået en lille pause til at hygge sig i haven og slappe af for dagens pligter🙂.

Bytur:)

03.06.2012

Så har hvalpene været på deres første tur i byen🙂.

Denne gang sad hvalpene ved siden af mig, og de opførte sig utroligt pænt på vejen frem og tilbage. Selv om det kun var anden gang de kørte i bilen, men man kunne tro at hvalpene havde prøvet det flere gange før.

I byen var der så mange spændende ting. Både folk, trafik, all mulige lugte og ting, osv. de skulle forholde sig til. Og der var rigtig gang i de små! Deres nysgerighed fejlede ikke noget😀! Og selvfølgelig fik de også en del klap fra både voksne og børn, som ikke kunne stå for de små, søde hvalpe.

En lille tur

31.05.2012

I dag skulle vi går en lille tur op til vejen for at kigge på trafikken.

Hvalpene blev taget to af gangen. Og det var den allerførste gang, da hvalpene havde fået både "rigtige" halsbånd og liner på. Første et par meter skulle de lige væne sig til at gå med line på. Men resten af vejen hoppede de bare gladelig ved siden af hinanden😀. Og de larmende busser og biler, som kørte forbi, skræmte dem overhoved ikke.

En ny agilityting

Ja, den er ikke så nemt som den ser ud! Man skal virkelig være god til at holde balancen for at kunne stå på den ustabile og bevægelige platform. Men hvalpene klarer sig perfekt!

Det er meget pudsigt, at de små af deres egne vilje prøver alle de ting, vi har lavet til dem. Og man kan se, at hvalpene synes om🙃!

Forskellige aktiviteter

30.05.2012

Selv om det er lidt kedeligt vejr udenfor, hvalpene keder sig ikke😀.

Når det regner, så sættes de i gang med nogle "hjemmeopgaver". Såsom "Snap sin mad" på en farlige, knurrende og kørende støvsuger, aktiviringsflasker med godbidder i osv.

Når det er tørt, så spreder hvalpene sig ude i haven. Der er nemlig en hel masse spændende ting, man kan underholdes med🙃.
"Farlig" støvsuger med godbidder.

Nyt hjem

29.05.2012

Det har været en speciel dag i dag. Vores lille pige, som har fået et sødt navn Frida, er blevet hentet af sine nye forældre Lise og Lejf.

Hun kommer til at bo på Fyn i et hus med en meget stor have, så der er virkelig meget plads til at trives godt🙂.

Vi ønsker Frida held og lykke i sin nye familie!
Lille Frida sammen med sine nye far Lejf og mor Lise

En dreng (rød), Amadeus, 8 uger Foto: Stavros Chrysidis

En dreng (hvid), Adagio,8 uger. SOLGT Foto: Stavros Chrysidis

En dreng (gul), Ajour, 8 uger. SOLGT. Foto: Stavros Chrysidis

En dreng (grøn), Avangard/Roma, 8 uger. RESERVERET Foto: Stavros Chrysidis

En pige (blå), Allegra, 8 uger. Bliver hos os:) Foto: Stavros Chrysidis

En pige (orange), Arabella, 8 uger Foto: Stavros Chrysidis

En pige (koralrød), Annuschka, 8 uger. RESERVERET. Foto: Stavros Chrysidis

En pige (azurblå), Azurica/Frida, 8 uge. SOLGT. Foto: Stavros Chrysidis

Hygge

Tvillinger, trillinger...?

Hvalpene så meget ens ud i forvejen, men nu takket være deres nye look ser de endnu mere ens ud🙂.

Et nyt agilityfund

Amadeus på toppen🙂. Et levende bevis på hvalpenes mod!

P.S. Selvfølgelig fik Amadeus ikke lov til at hoppe ned:)
Amadeus:)

Et nyt agilityfund

De er så modige, de små hvalpe! De er ikke bange for støj, larm, osv. De blev testet for det flere gange. Men hvalpene er også meget-meget frygtløse i andre situationer!

F.eks. her er Amadeus på vej til toppen🙂.
Amadeus på "agilitybane"

Et nyt agilityfund

27.05.2012

Måske behøver vi ikke så meget at finde på all mulige ting til at aktivere vores hvalpe?!? De kan det sagtens selv😀.

Lige nu ligger de stille under "seng" i haven, men om lidt...

Tid til at ...

Selvfølgelig var der også tid til at tage en lille lur🙂

Hvalpenes nye look

Ja, hvalpene har fået deres nye, mere voksen look af Helle🙂. Og det klæder dem godt! De kom til at se endnu mere ens ud, så heldigvis har de deres farverige halsbånd på, ellers ville det blive svært at se hvem er hvem. 2 gange x 4 tvillinger😀.

Familiesammentræf:)

26.05.2012

I dag skulle vi mødes med Helle og Stavros for at vise dem hvalpene. Det havde været meget spændende for mig at få deres vurdering. Og den blev meget fin!

De små basser opførte sig utroligt pænt undervejs, på trimmebordet, da de blev trimmet af Helle, og senere i hvalpegården. De var glade, nysgerrige over for alt det nye, og var som sædvenligt legesyge🙃.

Og pudsigt nok, hos Helle og Stavros havde vi mødt Epo, hvalpenes far. Både Epo og Måsella blev meget glade for at se hinanden. Så det blev et lille familiesammentræf😀.

Og selv om det havde været en lang dag, kunne vi ikke mærke trætheden på hvalpene, da vi var kommet  hjem. De smuttede hurtigt ud i haven, og der legede de vildt i et par timer endnu.
Maria sammen Epo, Måsella og en del af deres børn

Trækkeleg

Det blev til en succes! Det er bare en strak snor med elastikstrimler. Der sat vi noget legetøj og et grydelåg på. Når hvalpene trækker i legetøjet, så banker låget om gulvet med ret kraftig støj. Er hvalpene bange for den lyd? Næppe😀. Det er faktisk mest låget, som de er vilde med.

Potteleg

Det er mere for hvalpenes motorik. De kan godt li' at potten bevæger sig, så hvalpene forsøge at snappe den.

Tramperamme

Og den er god! Meningen var, at hvalpene skulle lærre at ikke være bange for at træde på forskellige mærkelige underlag. De har allerede prøvet at færdes på mange forskelige underlag både hjemme i forskellige rum, i gården og i haven.

Og nu er den sjove ramme med tyk plastik, som er samlet i nogle dybe folder. Der kan også gemmes godbidder! Så hvalpene skal nok få travlt🙃!

Vippe-vippe:)

Næste udfordning - bum!

Agility for sjov!

22.05.2012

Agility for små hvalpe? Ja, agility for sjov, så hvorfor ikke?

Vi har lavet nogle ting til de små basser for deres aktivering. Og dem nyder hvalpene meget! Katya som sædvenlig med til det hele.

En dreng, rød, 7 uger

En dreng, hvid

En dreng, gul, 7 uger

En dreng, grøn, 7 uger

En pige, blå, 7 uger

En pige, orange, 7 uger

En pige, koralrød, 7 uger

En pige, azurblå, 7 uger

En dreng, rød

En dreng, hvid

En dreng, gul

En dreng, gul

En dreng, grøn

En pige, blå

En pige, koralrød

En pige, orange

En pige, azurblå

Frilandsliv

Tre af de små banditter blev fanget ude i haven. Rester af hvalpene er spredt ude i vores store have.
Nu skal det være en lille pause, sovepause.

Frokost i haven

En pige, koralrød

En dreng, gul

Måsella er sød:)

Maria kom igen på besøg🙂.

Måsella, du er den bedste hund!

Drengene på udkig ...

Drengene poserer foran kameraet inden de kaster sig ud til leg med andre søskende.

Aktivering forsættes...

10.05.2012

Nu er der frisbeetime for hvalpene!

Agilityhunde?

09.05.2012

Nu har vi stillet agility tunnel, en af de aktiverings ting, vi har til hvalpene. Katya viste dem straks, hvordan man løber igennem den. Og så kører det bare for de små😀.

De synes at det er sjovt at gå igennem. Der kan man også lege, gemme sig, die mor (ja, ja, mens Måsella går igennem tunnelen løber de små efter hende og prøver at nå at die hende undervejs🤭).


Vi venter spændt på næste uge, hvor vi vil stille flere sjove ting frem til hvalpene!🙃

Katya har travlt...

Og selvfølgelig hun er også god til hurtigt at stoppe nogle lege, hvis legene ser lidt voldsomme ud.

Katya har travlt...

Katya finder alt muligt legetøj i huset og tager det ud i gården til hvalpene. Der viser hun, hvordan man kan ruske i kluden, "fange" en and, lege trækkeleg osv.

Hun er en rigtig god lærer!

Katya har travlt...

Hun er god til at lege med de små banditter, som bliver frækkere og frækkere fra dag til dag🙃.

Katya har travlt...

Hun viser også, at der kan være gemt nogle spændende ting.

Katya har travlt...

Katya viser også hvalpene, hvordan man kan tygge på en busk.

Katya har travlt...

Det ser så sødt ud når Katya kommer med en pind til hvalpene for at vise hvordan man kan tygge på den.

Katya har travlt!

07.05.2012

Ja, vores lille babysitter Katya har travlt!🙂 Hvis hun ikke skal til lydighedskursus og har allerede været på en tur, så bruger hun al sin tid på hvalpene. Hvalpenes mor Måsella synes, at det er rigtigt dejligt med en afløser, så hun kan endelig slappe af.

Nu skal jeg fortælle Jer noget...

Gæster, gæster...:)

06.05.2012

Vi får meget flere gæster på besøg i den senere tid, "hvalpetid"😀. Det er hyggeligt, og det er også meget godt og vigtigt for hvalpene at de får set mange mennesker i de vigtige prægnings uger.

Små hjælpere

Hvalpene er flittige til at hjælpe med at rydde op efter måltid🙂
For det mindste er de gode til at ryde op:)

Lektie nr.x

Hm, hm, børnene, ser I efter? Ak, ingen opmærksomhed😥.

Der spændende der...

Men man kan også give sig bare et lille øjeblik til at tænke😉.

Det er spændende der...

Hver eneste plante...

Der er spændende der...

...hvert eneste hjørne...

Det er spændende der...

Der skal undersøges hver eneste sten...
Amadeus på udkig:)

Aha, gården er også invaderet:)

06.05.2012

Ja, gården er også invaderet af de små banditter🙂.
Det er utroligt, hvor mange spændende ting de kan finde der!

Aften

Hvalpene lærte hurtigt hvordan man komme ind og hvordan man går ud.
Vi vil hjem!

Frokost på terrasen

Så er der frokost osv. Der veksles meget mellem måltider, leg, søvn osv.

Dagen forsættes:)

Hvalpene får igen mad fra deres mor, mens Katya står og venter tålmodigt på dem. Nu skal det leges🙃.

Morgen

Væggene af kravlegården klappes igen ud, så de små får mere plads til at lege på. Nu er der tid til det første måltid. Og bagefter er der tid til små hygge og lidt søvn.

Dagen starter!

Sådan starter vores dag. Hvalpene går ud i haven for at lave det, de skal. Og Katya hjælper dem gerne på vej ud!😀

Godt på vej frem!

05.05.2012

Takket være et godt råd fra hvalpenes gudmor Jytte har både Måsella og jeg endetlig fået en længere nattesøvn🙂.

Nu om aften får hvalpene babymad, til desert dier de moderen, går ud i haven for at tisse, og så "God nat, søde hvalpe!"

For at gøre det nemmere for dem at kravle i buret om natten, efter de har været på avis for at tisse, har vi begrænset deres kravlegårds område lidt mere. Nu er det en dejligt nem og kort vej for dem: ud på avisen, og tilbage i buret og sove videre🙂.
Om lidt siger Måsella "God nat!" til børnene og går sammen mig på soveværelse.

Indlæringsproces

Hvalpene må gerne blive lige så nemme til at blive trimmet som deres mor er. Derfor er vi begyndt med at vænne dem til alle de små nødvendige procedurer, såsom blive børstet, kigget i tanderne, ørerne osv.

Og de klarer de fint!

Et nyt look

04.05.2012

Nu har Måsella fåer lidt mere overskud af tiden. Så skal der laves om på lokket🙂

Tvilinger?

Kan man se hvem er hvem? Jeg kan ikke😎.

Kærlige, søde basser

En hel masse ekstra kys og kram skal man være klar til at få, når man har sådan nogle dejlige og søde hvalpe😀!
Skal vi kysses?

Drengene...

...gider ikke rigtigt det her fotohalløj.

Igen pæne piger?

04.05.2012

Ja, pigerne poserer gerne, men drengene...

Uf, det er varmt!

Ja, nemlig, det er varmt! Og alle slapper af så godt de kan🙃.

Dejligt vejr forsættes:)

03.05.2012

Dejligt veje forsættes til alles fornøjelse!
Maria, Skaska, Måsella, Katya og hvalpene i solen

"Sommerhus"

Hvalpenes kasse flyttede ud i haven, og nu fungerer den som et lille "sommerhus", hvor hvalpene kan kravle ind og slappe af efter deres leg.

Dejligt vejr

02.05.2012

Det er nogle fantastiske, varme og solrige dage vi har fået, og både hvalpe, voksne hunde og vi mennesker nyder det🙂.

Hvalpene opholder sig meget i haven, hvor deres mad serveres af deres mor og mig, som slæber fade med babymad til dem.
Frokost i haven

En dreng, rød

En dreng, rød

En dreng, hvid

En dreng, hvid

En dreng, gul

En dreng, gul

En dreng, grøn

En dreng, grøn

En pige, blå

En pige, blå

En pige, orange

En pige, orange

En pige, koralrød

En pige, koralrød

En pige, azurblå

En pige, azurblå

Første lille jubilæum

01.05.2012

Så er der vores første lille jubilæum! Hvalpene er blevet 4 uger gamle!

Og i dag har vi holdt et anderledes fotomøde. Det var første gang hvalpene skulle stå på bordet og posere foran kameraet. Og de prøvede det, så godt de kunne😀.

Vi starter!

Ude i haven

Man kan grine og lave en hel masse andre vigtige ting!

Ude i haven

...gemme sig fra drengene og hviske til hinanden🤩.

Ude i haven

... undersøge forskellige ting!

Ude i haven

...gå på jagt!

Ude i haven

Der kan man lege🙃!

Ude i haven

Der kan man også sove🙂!

Ude i haven

Der kan man også spise.

Hurra! Vi er ude i haven!

30.04.2012

Så kom hvalpene ud i haven! Vejret har været fantastisk og helt perfekt til "den første tur" i haven. Og hvalpene var meget glade for det!🙃

Tid til forandringer:)

Sjov og ballade venter os nok om ganske få dage, når hvalpene få lov til at komme ud af hvalpegården og besside både huset og haven🙃

Hej, tante Katya:)

Vi er ude:)

27.04.2012

Snart gemmes hvalpekassen væk og hvalpene får lidt mere plads til leg i kravlegården til at starte med.
Der skal snifes:)

Ud, ud, ud...

26.04.2012

Nu er der vist tid til at komme ud af kassen😀.
Ayyy..., vi vil ud!

Sover, sover, sover...

Efter man har spist, kan man søve. Og man drømmer sødt, når man er mætte.

Første "rigtige" måltid

25.04.2012

Nu er der tid til at smage noget nyt. Så "Starter" mad blev serveret til hvalpenes dejlige overraskelse og glæde. De gik hurtigt til fadet!

God søvn

25.04.2012

Det er vigtigt at holde faste rytmer!
Og nu sover vi.

På vej til den nye verden

24.04.2012

Hvalpens første udflygt ud af hvalpekassen gik meget godt. Ingen stress eller angst for "den store verden" viste de, tværtimod var de nysgerrige og lidt trætte til sidst🙂.
Puha, sikkert en lang vej... Nu holder jeg en lille pause.

...slemme drenge:)

...slemme, nej-nej, fine drenge!

Pæne piger,...

23.04.2012

Pæne piger🙂

Hvalpe uden grænser

23.04.2012

Så, nu starter det sjoveste😀. Hvalpene er begyndt at kravle ud af kassen.
Mooar, se mig nu!

Hvalpetid:)

22.04.2012

Det bliver sværere og sværere at "fange" hvalpe til at blive filmet🙂. Det lykkedes dog, mens de var lidt søvnige.

Søskende

18.04.2012

Man kan stadigvæk få hvalpene til at side pænt foran kameraet. Det vil nok blive en udfordring på et senere tidspunkt🙂.

Vi har åbnet øjne:)

17.04.2012

Det går stærk med hvalpens udvikling🙂 De har åbnet øjne, de er begyndt at gå småt på alle fire, de er startet med at lege med hinanden, og!!! de kvikkeste af dem har allerede fundet ud af at man skal tisse på avis og ikke på tæppet🙃 Så de vakler hen til avis for at lave det de skal, og så tilbage.
Dygtige, dygtige, dygtige babyer!

Babysitter klar!

14.04.2012

Endelig fik Katya lov til at komme ind i hvalpekassen. Og hun er lykkelig over det!😀 Men vores lille babysitter bliver dog dybt ulykkelig, når hun bedes at forlade hvalpene.

Vi vokser, vokser, vokser...)

13.04.2012

Med stor fornøjelse holder vi øje med hvalpens vækst. Og de skuffer os ikke.

Første hold til bord!

12.04.2012

Det er så sjovt at se, hvordan tingene foregår mellem hvalpene og deres mor. F.eks. med maden. De små deler sig nogle gange i to hold og dier på skift. Meget praktisk for både for dem og for Måsella!

 

 

 

 

Den søde tid:)

10.04.2012

Det er svært ikke at trække et fotokamera frem, når man kigger på hvalpene:)

Hvalpe-hvalpe-hvalpe...:)

09.04.2012

Det går rigtigt godt med hvalpene. På mindre end en uge har de allerede fordobbelt deres vægt!🙂
De spiser, de sover, de gør, de knurre,... og
de smiler!

En dejlig håndfuld

Det er vores førstefødte dreng Amadeus. Det navn fik han fra sin gudmor Jytte, og det passer ham godt🙂!

Første gæster

4.04.2012

Nu har Måsella og hvalpene fået deres første gæst🙂 Vores dætter Maria kom på besøg for at kigge på hvalpene.

Fødselsnat

02.03.12-03.04.2012

Det har ikke været en let og hurtig fødsel. Og kun takke være kære Jytte endte det hele så godt. Hun har med sin enorme erfaring med hunde været en uvurderlig fødselshjælper!

Tusind tak kære Jytte for din hjælp fra os og dine nye 8 gudbørn🙂!!!

Og mange tak til Kirsten, som afløste Jytte døgnet efter for at være sammen os, hvis der skulle opstå noget mere!

Jytte og lille Amadeus

Hurra!!! Vi har fået hvalpe!!! Påskehvalpe!!!

03.04.2012 😀 😀

Vi kan med stor glæde meddele, at Mohner's Epo Effect og Mascars Måsella har fået  8dejlige schnauzerhvalpe!!! 4 piger og 4 drenge!
Bedre fordeling mellem kønnene kan ikke tænkes!
🙃
 
Hvalpene ser meget ens ud og de er meget jævnbyrdige. Og de trives godt, de små søde basser!

HVALPE PÅ VEJ !!!

                               I Påskeugen 2012 venter vi et kuld hvalpe efter 

                   DKCH SECH, NOCH, NORDCH KBHV11 Mohner's Epo Effect  
                                           og DKCH Mascars Måsella!!!
 

                                                 HURRA!!! HURRA!!! HURRA!!!