Dagbog

Mandag d. 5/4-2004

Februar - 2015.

God nyhed!!! Vi har fået svaret på røntgenundersøgelsen fra DKK: Basta Dog Beautiful Galina (Caudatus Zeus x Febl Ekaterina) - HD: A! :)


Tillykke søde Margrete med Truntes fine resultat! Tusind tak til dig for et flot sammenarbejde :)

Det bliver spændende...

KENNELTRÆF-2015

Kennel Basta Dog afholder en Kenneltræf d.15.august 2015 (ved Gilleleje)

Denne gang har vi besluttet os for at vi starter på en ny tradition til vores kenneltræf: Fra nu af vil vi invitere hver gang vi afholder kenneltræf en gæst, som ikke er fra "Basta Dogs familie" 🙂

(Alle, som har hvalpe fra kennel Basta Dog har allerede fået invitationer) :)

Vi har sat mange gode og nyttige ting på programmet, bl.a. et foredrag med Irene Jarnved, som en af de bedste eksperter i hundeadfærd og hundetræning, forfatter til flere bøger om hunde osv.

Irene Jarnved er en fantastisk fortæller og du får sikkert mere forståelse for din hund og nogle gode "redskaber" til at arbejde med den.

Du får også mulighed til at deltage på vores gratis trimkursus for at lære at trimme din egen schnauzer. Schnauzer skal se godt ud uanset om det drejer sig om udstilling eller hverdagen! Du kan selvfølgelig ikke nå at lære alt om trim på en dag, men du får lært de vigtige basale ting for at kunne holde din schnauzer soigneret og velplejet året rundt.

Deltagelsen i vores kenneltræf er GRATIS. Vi vil dog gerne have dig til at videregive den viden, du har fået på denne dag, til en anden schnauzerejer. En, du møder eller kender i forvejen, som trænger til hjælp. Det skal selvfølgelig også være gratis!

Så hvis du f.eks har fået din schnauzer fra udlandet og ikke har opdrætteren ved siden af for at kunne hjælpe dig, så du er meget velkommen til at skrive til mig. Vent ikke for længe, da vi har kun en plads!!!

     

Hilsen,

Thomas & Elena

Lidt flere opdateringer.

1.03.2015

Vi fik desværre ingen hvalpe efter Måsella denne gang😥

Ja, den dyrebare inseminering med frossen sæd fra den russiske schnauzerhan, som vi har prøvet igen, gav desværre ingen resultater.

Puha, hvor er det dog ærgerligt at mit flere års projekt, alt det håb, vilje og kræfter, som blev lagt i det, blev ikke til noget også denne gang!😥

Til gengældt  får vi meget glade af Alices dejlige hvalpe, og senere må jeg igen på "jagt" efter en spændende schnauzerhan til Måsella.🙂
Opdateringer.

15.januar 2015

Vi har lavet en ny rubrik HVALPE-2015, hvor vi vil skrive om de to kommende kuld hvalpe.

Der er allerede lagt info om forældrene til de kuld🙂.


Vi har også tilføjet beskrivelser af vores schnauzere i rubrikken Vores hunde.

NYT! Vi venter hvalpe! :)

Nyt! Nyt! Nyt!

Vi forventer to kuld hvalpe i slutning af februar 2015! 😀

Følg med på siden for at se, hvem er forældrene til de to kuld hvalpe, som blev planlagt med stor omhu og forventes sidst på vinter, og hvordan det går med drægtigheds udvikling og osv.!

Godt Nytår!

Kære venner!


I det her år har vi ikke nået at skrive vores julehilsner til jer på grund af en meget travl periode, sov vi har haft på det sidste, og som vil jeg fortælle lidt mere om senere i brevet.

Til gengæld kan vi nå at ønske jer alle sammen Godt Nytår!


Vi håber at I har haft et godt år, og nydt livet sammen med jeres skønne og dejlige schnauzere! Vi sender vores bedste ønsker for det kommende år til jer og håber på, at vi vil ses næste år til vores Kenneltræf i august, og måske inden da:)

Herhjemme hos os har vi haft et meget hyggeligt år. Da vi har valgt ikke at få hvalpe i 2014, blev der pludselig meget tid til at forkæle os selv med små udflugter, og både hundene og jeg blev rigtigt forkælet med alle mulige hundekurser, som vi gik på.

Vi dyrkede med stor glæde både agility (med Måsella og Katya), og en ny for os dicsiplin DogDancing! Kim og Linda, I ved godt, hvad det betyder, ikke?

Jeg startede med Alice til DogDancing, men lige efter vores første lektie blev jeg så begejstret for den gode stemning og det sjove i denne disciplin, at jeg også begyndt at lære to andre schnauzere de nye tricks. Ved I hvad, jeg har aldrig forestillet mig, at det kunne være SÅ SJOVT at danse med hunde

Jeg kunne hellere ikke forestille mig, at alle vores piger ville synes om det. Jo, de kom til at synes om det i så høj grad, at jeg har haft så travlt med at lære dem forskellige øvelser med dem alle tre på skift:)

Altså, det tager lidt tid, når man skal først lære en hund, mens to andre sidder i kø og venter på deres tur


Det kulminerede med, at jeg har været med Alice flere gange med i DogDancing konkurrencer, hvor vi fik præmier for 1, 2. og 3. placeringer ved forskellige stævner.

Som om det ikke var nok med at gå til konkurrencer med een hund, så begyndte jeg at gå til DogDancing med Måsella også. Nåh, nu ved jeg godt, hvem der ligner Alice i sit klogskab;) Hun ligner sin kloge mor Måsella (og selvfølgelig også sig selv)

Måsella og Alice har beståer Færdighedsprøver i DogDancing i kl.1 med fine resultater og præmier. Dygtige piger!

Der blev også tid til at igen organisere og holde to-weekends frisbeekursus, som jeg har gjort de sidste tre år. Og vi har igen nydt tidstedeværelsen af vores dygtige russiske instruktør Katerina, som jeg har inviteret til at undervise os på frisbeekursus, og hendes søde hund Marti i to uger hjemme hos os.

Vi har også brugt tiden på udstillinger. I samarbejde med Susanne, som er ejer til en af vores hvalpe Nice fra B-kuld, begyndte vi at gå med ham til ringtræning, og har allerede været flere gange på udstilling med flotte resultater.


I sommerens løb flyttede vores gamle, lille hund på 12 år Skaska, hjem til os. Hun havde boet hos vores datter. Nu har vi tre schnauzere og en toypuddel. Thomas siger, at vi ikke har plads til endnu en hund. Ja-ja, jeg hørte godt advarslen;)


Lige nu holder vi fri fra forskellige kurser. Hvorfor?


Fordi vi skal have hvalpe!!! To kuld hvalpe!!! I slutning af februar 2015!:):):):):)


Planlægning af kommende kuld hvalpe har været i gang i en meget lang tid. Jeg har også i august været på Verdensudstilling i Finland på udkig efter nogle rigtig gode hanhunde, som kunne passe til vores piger. Der blev også kigget både i Sverige, Tyskland, Finland, Danmark, Rusland osv. efter samme.

Efter mange og lange overvejelser har jeg valgt at holde mig til min oprindelige plan for avl.


Derfor blev Måsella insemineret igen med frossen sæd efter en legendarisk (som man omtaler ham i Rusland) schnauzer:
Trels Esquier Frederick! Og jeg håber virkelig på, at denne gang vil det lykkes os at få hvalpe efter denne kombination.

Vi har også valgt at få hvalpe på Alice, og hun blev parret med charmetrolden Nice, som har alle kvaliteter i sig, som jeg kunne ønske hos en schnauzer.

Frederick er morfar til vores Katya, og er oldfar til Nice. Så det kan være meget spændende at få de gamle russiske linjer  i Danmark.

Det er derfor havde vi så travlt i juledagene, da Måsella og Alice skulle parres, ja, selvfølgelig, lige i de travleste juledage:) Og så kørte vi frem og tilbage med dem til alle mulige progesteronprøver, undersøgelser, insemineringer, parringer, osv. i flere dage i træk.

Mange tak Susanne og Kurt, fordi I var med på ideen om denne parring, og uanset jeres mange juleforberedelser hver eneste gang sagde I ”ja” til, da jeg ringede og sagde, at vi kommer forbi til Nice:)

Nu er der næsten ro igen i huset, og den ”se..” er overstået:)

Hvis alt går godt, så får vi hvalpe sidste uge i februar.

Nu får jeg travlt med at opdatere hjemmesiden og forberede alt til mulige store glæder!

Ha' det godt alle sammen!

Mange kærlige hilsner til alle tobenede og firebenede venner fra os,

Elena & familien

Ilva, en af søskende til Indra. Er det kun mig, som har lyst til at kramme dem lille pige og kysse på dens snavsede snude? 😀

Adagios lille datter Indra. Sikke en køn og sød hvalp🙂

Adagio (Addy), Måsellas søn og bror til Alice og deres søskende, en dejlig-dejlig schnauzerdreng!

Super flot temperament og adfærd, klog og dygtig, fin, meget social, og ligesom hans søkende Alice, Bella og Ajour har HD-status A!!!

Addy er avlsgodkendt og mentaltestet!
Meget flot!!!

Vi er meget glade for at få regelmæssigt nyheder og billeder fra hans ejere! Mange tak Susann og Jürgen!

Schnauzerhvalpe efter Adagio :)

Sikke en dejlig nyhed, vi vil dele her på siden!

Vores venner Susann og Jürgen (kennel Schnauzer vom Wesenswart) har fået d.5.mart 2014 dejlige schnauzerhvalpe efter Måsellas søn Adagio (Addy) og Vienja! 😀 
4 drenge og 4 piger! Kunne det være bedre fordeling? Næppe!

P.S. Alle billeder blev venligst sendt til os af Susann og
Jürgen. Mange tak for de fine billeder!

Foto: Mor Vienja med hvalpene.

TILLYKE, TILLYKKE, TILLYKE!!!

STORT TILLYKKE til vores første kuld (A-kuld)schnauzerhvalpe:

Amadeus, Adagio (Addi), Avangard (Roma), Ajour (Max), Allegra (Alice), Annuschka, Arabella (Bella) og Azurica (Frida) og jeres dejlige og søde ejere

med 1-års jubileum!!!😀🙃😀

Det er dejligt at vide, at I trives godt og er blevet til nogle dejlige, kloge, søde, lydige osv. schnauzere!

Tusind tak til vores søde "godmor" Jytte, som har været en uvurderlig jordmor og har hjulpet jer godt på vej ud til den nye verden!🙂

Det har været en stor fornøjelse og en hel masse glæde at få jer, følge med i jeres opvækst og lære jer forskellige ting! Sjov og sød ballade har der også været plads til!🙃

Varmeste hilsner til jer alle fra
jeres mor Måsella (som har været en meget omhyggelig og forståelig mor),
tante Katya (som har lært jer alle de ting rigtige schnauzerhunde skulle kunne),
søster Alice,
Thomas og mig

16.01.2013

Som sagt, det er næsten umuligt at lave noget med KUN én hund af gangen🙂. Alle tre vil gerne være med uanset om det skal tages et billede, læres en kommando, tømmes vaskemaskine osv.

Foto: schnauzere i vinterhaven.

Hjemmehygge

15.01.2013

Det er svært af fatte, hvordan Katya og Alice kan holde ud at ligge så tæt på brændeoven. Det ses helt tydeligt, at de nyder dens varme og hygger sig sammen.

31.12.2012

Vi var meget spændte på, hvordan vores hvalp Alice ville reagere på fyrværkeri, som hun aldrig før havde set. Vi trænede hende overhovet ikke i forvejen med fyrværkerilyde, og det vidste sig, at det slet ikke var nødvendigt.

Alice var fuldstændig ligeglad😀, ligesom hendes mor Måsella. Katya var helt betaget at de smukke bam-bam, som hun fulgte med i igennem vinduet.

Foto: Katya holder øje med fyrværkeri.

Lidt træning på turen

27.12.2012

Jeg var meget spændt på, at se om det kunne lykkes mig, at dække alle tre hunde på en gang på turen i Slotsparken. Ja, det lykkedes! De tre pæne piger adlød mig fint, selv om der var så mange spændende ting  omkring dem.

26.12.2012

Frederiksborgs Slotshave, 26 december kl.10 er tom! Næsten tom! Vi glædede os ellers til en hyggelig tur i haven, møde med andre mennesker og hunde, men...

Jeg og vores tre schnauzere, vi var de eneste i haven på den første del af turen😲. Med heldet var med os, og snart mødte vi en sød hundeejer med TRE hunde af racen kromfohrländer og en kærlig, gammel gravhund.

Det er ikke så tit man møder flere hunde af samme race.

Så blev der til syv hunde i parken: 3 schnauzere, 3 kromfohrländere og en gravhund!

Puha, efter træning med to hunde blev det for varmt.

Nu er der Måsella på frisbeebane!

Alice forsætter træning.

Selv Katya, som ikke havde været særlig interesseret på frisbeekurset, fik en stærk interesse for den flyvende skive (disk).

Foto: Katya:)

Frisbeetime x 3 gange

Når vejret tillader det, forsætter vi vores frisbeetræning med pigerne. Og det går rigtigt godt frem!

Foto: Alice i gang med frisbee.

Sneskovløb med hunde

Alice har lynhurtigt lært at det er sjov at lege med mor i sneen. Og det er vores første skridt på vej mod konkurrencen"Sneskovlløb med hunde":)

Link til video:https://picasaweb.google.com/102753422672591945032/21Jan2013?authuser=0&feat=directlink

Foto: Snehund Alice.

Mmm, det dufter godt!

16.12.2012

Har man én hund, så bager man en lille portion hundekager til den. Har man tre hunde, så skal det hele ganges med tre. Minimum!

Hvorfor minimum? Fordi: Først belønner man én hund, fordi den var så dygtig. Så kommer den anden hund og vil også opfordres til noget og senere belønnes for at den OGSÅ var så dygtig! Så kommer det tredje hund og viser at den også er MEGET-MEGET dygtig (den belønnes selvfølgelig også:))

Var det det? Næ-næ-næ, så vil igen den første hund gentage øvelsen og belønnes for den. Den anden hund vil det samme, den tredje hund vil....jeps, det samme...
Og så kører vi bare med klik, ros, godbidder....

Sådan foregår det også, når vi tømmer vaskemaskinen, hver eneste gang x 3 gange. Sådan lærer vi kommandoer hver eneste gang x 3 gange. Sådan, sådan.... det hele ganges med 3 (minimum😀).

Dygtige, dygtige piger, som holder os i gang og humøret oppe!

Foto: Smagsprøven for schnauzere: Nybagde leverkager til vores hunde og deres firbenede venner.

Et gruppebillede af de tre pæne piger blev taget inden vi tog hjem.

De ved alle tre hvad det betyder når kameraet pakkes ud: de skal sidde stille, roligt og ikke lave grimasser. Og så kommer lidt senere kys fra mor, godbidder og kommandoen "fri"😀.

Vinterløb😀

Sneschnauzere Alice og Måsella.

Sne, sne, sne...

2.12.2012

Sne, sne, sne... og det betyder, at det er endnu mere sjov og ballade for vores piger.

Det er første gang Alice ser sne, og hun elsker den🙂.

Foto: Alice er målmand.

DKK's opdrætteruddannelse

20.11.2012

Alle de obligatoriske moduler på DKK's opdrætteruddannelse og nogle ekstra moduler (som jeg syntes også ville være meget spændende) er gennemgået , og beviser for det har jeg allerede fået😀.

Spændende kurser, utrolige dygtigere og engagerede i deres fag undervisere, god atmosfære og meget nyttig viden har været en ren fornøjelse for mig!

Så fra nu af kan jeg benytte DKK's mærke "Har gennemgået DKK's opdrætteruddannelse" med fuld ret!

Redningsområde


Både Katya og Måsella var meget lydige og flinke til at udføre det vi bad dem om.
Her på billedet sendes Katya ned for at søge efter næste figurant.

Redningsområde

18.11.2012

Det har været helt vild spændende dag for os og vores schnauzerpiger Katya og Måsella! Schæferklubben (kreds 5, Hillerød), hvor vi også gå til træning med vores tre schnauzere, har arrangeret en dag for medlemmer på redningsområde, som er velegnet til træning af redningshunde!

Der fik vi lov til at prøve vores hunde som "redningshunde". Det gik strålende! Efter søgning af figuranter (vi startede fra et simpelt område og havde prøvet tre andre, som havde været mere avancerede), gik vi alle sammen til færdselsbane. Aha, den var hellere ikke så nemt! Men alle har været meget dygtige, og både hundeejere og deres hunde syntes at det var en meget interess ant og udfordrende dag! Dagen afsluttede med gløgg og æbleskiver:) Tak for i dag til alle, som har været med!

Foto: Måsella fandt den sidste figurant, som havde gemt sig i bilen.

 

Et får, to får, tre...

oktober 2012

De forskellige aktiviteter, som vi havde prøvet på museet, inkluderede også at "kigge med hundes øjne" på forskellige dyr: får, grise, heste, gæs og ænder.

En tur med sin firbenede ven på Frilandsmuseum kan  varmt anbefalles. Museums store område er et dejlig sted til at gå en tur, som kan sagtens komme til at vare i to-tre timer, indgang er gratis og hunde er velkomne (dog i snor).  

Foto: Katya hilser på et får.

Frilansmuseum igen og igen

oktober 2012

Så var der igen en tur på Frilandsmuseum i Lyngby! Da det var efterårsferie, foregik der mange forskellige spændende aktiviteter både for børn og voksne. Sikke en god periode som Katerinas besøg "ramte"!

Foto: Katya prøver et hundehus på museet.

Lille guide Alice

oktober 2012

Katerina var, som en enhver turist i et fremmede land, burde være. Alt interesserede hende og selv den allermindste detalje i arkitekturen eller i bybilledet fangede hendes blik.

Og vi prøvede alle sammen som godt vi kunne, at give hende en dejlig oplevelse her i landet og vores schnauzerpiger havde hjulpet os med det.

Foto: Alice og jeg i Frederiksborg Slot venter på Katerina mens hun er optaget af den flotte arkitektur.

 

Katya i byen

oktober 2012

Så kom der dag da den russiske instruktør Katerina L. med sin hund Marti kom til Danmark! Fyldt med spænding drog jeg til Københavns Hovedbanegård for at hente dem.

Var jeg alene? Selvfølgelig ikke😀! Vores Katya var min trofaste ven på ture både den dag og flere andre, mens vi havde Katerina og Marti hos os på besøg. En ekstra dejlig mulighed for at få mange nye, gode oplevelser og indtryk for hende!

Foto: Katya på KHB.

"Gammelt" nyt

"gammelt" nyt fra oktober 2012

Vores kursus "Frisbee for alle!!!" blev en succes, synes både vi, vores russiske frisbeeinstruktør Katerina Lemasova og kursusdeltagerne.

Det var to fantastisk spændende kursusdage, som var utrolig intensive, lærerige og fyldt med glæde og vilje til at lære vores firbenede venner frisbeekunsten.

Nu har jeg oprettet en hjemmeside om hundefrisbee i Danmark: http://hundefrisbeeidanmark.dk/
På siden kan man læse lidt mere om det spændende kursus, se billeder osv. Siden er meget ny og der vil komme meget mere information om frisbee og alt det, som har relation til det.

On nu kommer der nogle billeder fra den tid, da vi havde Katerina Lemasova og hendes hund Marti på besøg hos os.


Alice

Lidt om Alice🙂.

Det er meget sjov og spændende at følge Alices opvækst fra dag til dag, og det har vi rigelige muligheder til, da Alice blev boende hjemme hos os.

Hvis vi skal beskrive hende, så er det første karaktertræk hendes muntre sind. Alice er en utrolig positiv og glad hvalp, som synes at livet er perfekt og intet kan skuffe hende! Vores lille optimist!😀

Vinden blæser, regnvejr, faldende blade i skoven, som rasler når man træde på dem, en forbipasserende person, en fugl, en hund, en..... Alice er glad for det hele og med sin åbne natur og nysgerrighed får hun meget ud af sine hverdagsture.

Det andet typisk træk for Alice er hendes kvikke hoved og lyst til at få flere opgaver for at løse dem. Hun er utrolig god til at åbne alle mulige æsker med gemte godbidder, finde ud af nykøbte eller hjemmelavede hundespil, lære nye tricks med klikker, og mange-mange andre ting.

"Alice, vil du hjælpe med at tømme vaskemaskinen?" Og den flittige pige lærer ved tre klik hvordan man tage tøjet ud af vaskemaskinen.

Den tredje ting er hendes gå på mod!
En larmende plantevogn? "Fint, så skal jeg lige kigge nærmere på den!"
En raslende container? "Aha, så kan man køre på den!"
Noget som faldt på gulvet? "Hvad kan det være?"
En ustabil balance på træningsplads? "Det er der sjovt!"

....og vi kan blive ved og ved med at nævne alle de ting, som Alice har prøvet "på egen hånd".

Og da Alice bor sammen sin mor Måsella og tante Katya, så lærer hun en hel masse ting fra dem begge to. Både Måsella og Katya er superfine undervisere, som har megen tålmodighed og forståelse for den frække pige. 
Strandpige Alice

Overraskende nok, men Alice er nok den, som er absolut mest glad for havet. Hun galopperer i vandet med en stor fornøjelse, uanset hvor koldt vandet er, hopper på stenene, fisker noget tang op osv.

Hvem ved, måske får vi snart en/to/tre strandpiger, som kommer til at nyde havet lige så meget som vi, deres ejere, gør!

Schnauzeres nye terræn

15.10.2012

Vores schnauzerpiger har fået sig et nyt og dejlig terræn. Det er vores nye sommerhus i Smidstrup (Gilleleje) med en stor have, hvor hunde kan gå på opdagelser, lege, være i fred og mange andre ting, som de kan finde på.

En anden fantastisk ting ved huset er, at der er 500 m. til stranden, som er et dejligt sted til vilde lege i sandet og plasken i strandkanten. Det synes vores piger er helt vidunderligt!

Hvalpenes lille jubileum

Alice og hendes søskende havde for lidt siden deres lille jubileum. De blev 6 måneder gamle d.3 oktober i år. Tillykke kære "børn" med det!

Vi hører fra hvalpenes ejere med jævnt mellemrum, og det, som vi hører, er meget positiv! Hvalpene trives godt, de er meget søde, dygtige, kvikke, aktive og glade både for mennesker og hunde. De er dejlige familiehunde, som giver megen glæde og sjove momenter til deres familier til daglig.

Det er vi meget glade for at høre!

Nyheder fra Dubai

22.09.2012

Så kom der et brev fra Reggie og Valerio, de glade ejere af Roma. Det går rigtigt fint med deres dejlige dreng! Han faldt hurtigt ind i familiens rytme, og det ser ud, som om han nyder sit liv i de eksotiske omgivelser, de bor i.

Reggie skriver, at Roma er meget dygtig til at lære forskellige ting. Han er en nem, lydig og meget glad dreng. På deres ture både i parker og især i byen får han megen opmærksomhed og klap fra forbigående mennesker, som synes, at Roma er meget sød. Han synes også, at mennesker er meget gode og søde, og han elsker at iagttage folk🙂.

Schnauzere på besøg

21.09.2012

Det er korrekt! Vores tre schnauzerpiger fik lov til at tage sammen os på besøg til vores familiemedlemmer!

Måsella, Katya og Alice opførte sig meget pænt: De tømte et par tasker med tomme sodavands dåser, og haven blev fint pyntet med dem. De vogtede os fra forbigående mennesker, fugle, katter osv.,som nærmede sig huset, så godt, at vi ikke var i tvivl om at pigerne var "rigtige" vagthunde. De holdt mig godt beskæftiget med at holde opsyn med deres andre "gode" gøremål, så jeg bestemt ikke kom til at kede mig.

Til sidst, da vi, tobenede, skulle ud for at plukke hyldebær til saft, var Alice fast besluttet på at hjælpe os med det. Ja-ja, det lykkedes tre gange for den kvikke og opfindsomme pige at finde en helt usædvanlig flugtvej og løbe efter os.

Så da det senere på dagen endelig var på tide, at holde en pause med "kvalitettid sammen", måtte Alice lukkes inde i buret (for hendes egne sikkerhed!).

Så man kan sige, at dagen gik rigtig godt og alle var glade🙃!

Amadeus på besøg!

15.09.2012

Så har vi haft sød dreng Amadeus sammen hans ejere Vebeke og Jesper på besøg!

Hvor er han dog dejlig, lydig, venlig og fin dreng, sød Amadeus! Flot-flot temperament! Han opførte sig simpelt så eksemplarisk hele tiden, mens jeg trimmede ham. Den allernemmeste schnauzer af alle, som jeg har trimmet! Amadeus virkede så glad og afslappet på trimmebordet. Og hans hale...Den viftede Amadeus konstant med!

Hans ejere syntes, at schnauzer er den nemmeste hund i verden! Sådan!!! 😀

Venneløb😀

Havets nymfer:)

10.09.2012

Sikke en dejlig og sjælend efterårsdag med sommeragtig vejr havde vi fået! Det skulle vi bestemt udnytte. Så blev det til en skøn tur på Liseleje Strand med vores tre schnauzerpige og deres ven Amigo samt hans ejer, søde Trine.

Flyvende Alice:)

Planteskolehund Alice!


Alice er blevet stor nok til at "komme på arbejde"😀! I dag har det været hendes første dag. Første gang skulle hun følge mig frit på planteskolearealene, som ikke er indhegnet. 

I morges var Måsella med for at vise hvordan man opfører sig som en "planteskolehund". Senere på dagen kom Alice alene sammen med mig.

Alice kedede sig bestemt ikke. Hun  fulgte mig i arbejdet, legede her og legede der, undersøgte alle mulige træer og buske, osv. Til min store forundringblev ingen plante væltet, og ingen af dem blev spist! 

Sikke en dejlig, lille og glad hælper vi har fået!

Prøvertur

3.09.2012

Jeps, kareten er klar! Som sædvanligt, "meldte" Katya sig straks til at prøve en køretur i den. Hun er for det meste den første, der altid er parat til at prøve alle mulige "hundeting", jeg kan finde på. Dygtig pige!

Foto: Katya og kareten:)

"Ok, nu er det nok! Pause! Lad os løbe!"😀

"Stop med det samme dine hop!"

Mor og dætter

Ja, det er ikke kun lege i hverdagen, men opdragelsestimer er også til stede🤩. Det kræver lidt ekstra stemme fra mor og tante Katya til at forklare den lille, frække pige at hun skal lytte efter.

Foto: mor Måsella: "Kan du så høre mig nu?"

Alice

30.08.2012

Jeg tror Alice er lykkelig! Hun har sin mor Måsella og tante Katya, som hun tilbringer meget tid sammen med, og holder meget af dem. Hun har os, som også "underholder" hende, kører på kursus, går ture, giver mad osv. Mon ikke hun er lykkelig?😀

Sådan virker hun i al fæld!

Foto: mor Måsella (tv.) og dætter Alice

Måsella bliver ved og ved, mens Katya holder en lille pause.

Søndags træning.

26.08.2012

Forventningsfulde og med stor glæde kom Katya og jeg til søndagstræning i Schæferklubben. Aha, træningen blev aflyst og det burde jeg huske. Hvad gør vi så? Straks tog vi hjem for at hente Måsella og kørte tilbage til træningspladsen igen.

Så blev pigerne først trænet begge to på sammen tid og senere en af gangen. Kunne jeg huske at de var så dygtige? Det havde jeg vist også glemt😀.

Måsella og Katya havde afsluttet træningen med at prøve forskellige forhindringer på træningspladsen og med et leg. Trætte og tilfredse tog vi hjem.

Foto: Katya (tv.) og Måsella.

Alice er på arbejde.

24.08.2012

Vores lille pige Alice er ikke kun flittig på kurser. I dag har hun også været "på arbejde"😀. En meget god og sød hjælper, som klarede vores tur med planterne frem og tilbage med ro og interesse for forbipasserede biler, mennesker, hunde osv.

Og i aften var hun med i en lufthavn for at hente Thomas hjem. Ja, Alice kedede sig bestemt ikke i lufthavnen i ventetiden. Der var mange mennesker, hun lige skulle nå at hilse på!

Hyggelig tid havde vi sammen!Elev Alice:)

23.08.2012

Alice er en meget flittig elev på kurser. Nu har hun startet både hos DKK og Schæferklubben i Hillerød, og det går rigtig godt.

Hun er en meget social, glad og kvik hvalp! Vi blev rost for en meget god kontakt mellem os!

Alice fik også meget ros for sin meget flotte motorik af en af instruktørerne! "Hvad har I gjort for at udvikle hendes motorik så flot?" blev jeg spurgt. "Mmm, ikke noget særligt. Hendes vilde lege med søskene, mor og tante Katya, ture, muligvis vores agilitybane var også til hjælp til at udvikle hendes motorik."

Men i det hele taget Alice er Alice! Hun er som hun er: glad, sød, hurtig, opfindsom og "en let på benene" pige😀!  

Hurra, første nyheder fra Roma:)

19.08.2012

Hurra, så kom de første nyheder om Roma fra hans ejere! Roma klarede den lange flyvetur meget fint!
 
Ifølge personen, som var ansvarlige for transport af dyr med fly, opført Roma sig meget fint og roligt hele tiden inden flyvemaskinen lettede. Efter landingen i Dubai var han meget glad for at se sine nye ejere Reggie og Valerio.

I sit nye hjem opfører han sig meget flot! Og i det hele taget er Reggie og Valerio meget glade for deres nye familiemedlem: "Valerio and I are so happy with Roma. He is very calm, loyal, happy and smart dog. It is true what you said on the day we picked him up - he does have a big heart."

Dejligt, dejligt, dejligt, når man læser, at hvalpeejere er så glade for deres lille hvalp🙂!


Katyas første gang på et nyt hold

19.08.2012

Sikke en dejlig første dag på et nyt træningshold, som Katya havde i dag😀!

Træningen foregik hjemme hos Anne-Marie i Hundested, som er medlem af Schæferklubben. Først startede vi med at træne vores hunde, så holdt vi en kaffepause med smørrebrød og andre gode ting.

Senere gik vi en dejlig tur på stranden, hvor hundene fik mulighed for at løbe frit, bade og lege i vandet. I et flot, meget flot område foregik vores tur! Vi afsluttede igen dagen ved bordet, dækket af søde Anne-Marie og hendes kære mand, mmm. Og nu skulle vi hjem!

Foto: lille Katya blandt væsentlig større schæferhunde i vandet.

Skolestart for schnauzere:)

16.08.2012

Nu starter kursusæsonen igen, og alle tre piger blev allerede skrevet til forskellige aktiviteter.

Alice har lige været til sin første træning på Babyhold i Schæferklubben. Hun skal også gå til hvalpetræning på DKK's kursus.

Katya starter på Familiehundehold i Schæferklubben på søndag, og Måsella begynder på tirsdag i næste uge på Agility2 hos Hillerød Brugshunde Klub. 

Puha, så får vi det travlt, men sikkert meget sjovt🙃!
 

Foto: Katya:)

Roma på vej til Dubai.

17.08.2012

Så kom den dag, da Romas nye mor og far kom for at hente ham. Reggie og Valerio har ventet på den dag længe, og nu skal de have deres lille dreng med sig hjem til Dubai.

Ja, Roma er blevet noget større, siden de så ham sidst🙂. Men invendigt er han den samme meget søde, kloge, utroligt kærlige og glade dreng!

Held og lykke Roma i dit nye hjemland! Vi vil glæde os til nyheder fra dig og din familie!


Foto: Valerio, Reggie og Roma.

CROOZER!!!

Mademoiselle, kareten er klar:)

16.08.2012

Aha, så kom der en pakke fra Tyskland😀! Det er en Croozer! Alices karet! Ja-ja, når man er så lille, så må man ikke gå lange ture. Og nu kan Alice transporteres i sin nye karet, som kan sættes bag på cyklen til skoven, byen, på hundekursus osv. Glimrende ide!

Luftfourening bliver vel også lidt mindre, når man laden bilen står.

P.S. Katya og Måsella få selvfølgelig også nogle ture i den.


Foto: Alice har lige inspiceret sin pakke.

Katya og Alice på udstilling.

11.08.2012

Så har vi været på hundeudstilling! Katya og Alice blev udstillet denne gang. Men Måsella og Roma var også med, så alle fire schnauzere havde fået en dejlig dag med gode oplevelser i det gode vejr😀.
Lidt mere information komme i rubrikken "Udstilingsnyt".

Foto: Vores lille lejer på udstillingsplads.

Roma og Alice:)

Inden rejsen.

Inden rejsen.

9.08.2012

Snart, meget snart flytter Roma hjemmefra. Så vi må nyde de sidste dage sammen den kærlig og søde dreng😘.

Foto: Roma og Alice i Frederiksborg Slotspark.

Trim, trim, trim

8.08.2012

Nu blev der tid til at få vores schnauzere trimmet. Katya og Alice er allerede blevet det. Nu har jeg også lige klaret Romas trim. Sikke en hyggetid vi havde haft! Og som sædvanligt slutter vi hver gang vores trimmeproces med en hel masse kys, kram og godbidder. Så hundene, både voksne og hvalpe synes, at det er dejligt at komme op på bordet!

Måsella er den næste, som venter på trim, kram og kys!

Foto: Roma og jeg, vi hygger os!

Forbi MaxiZoo

Så lykkedes det os på vejen hjem at finde en rigtig transportboks til Roma i MaxiZoo. Som sædvanlig var hvalpene glade for at komme ind i butikken.

Mm, et dejligt sted, syntes de nok! De undersøgte varene i legetøjsafdeling, kravlede i forskellige kurv for at prøve dem, hoppede der, hoppede her, snappede i smug godbidder (ak, det må man ikke😉), snakkede med folk og en hel masse andre ting foretog de sig mens jeg var optaget af valget af transportboksen og nogle nye halsbånd.


Og resultatet var, at vi kom hjem med boksen, nye halsbånd, godbidder og et par stofkurv til hundene. Puha, så blev det svært for dem! Alle ville prøve de nye kurve.

Det endtes med at Måsella fik sin egne kurv, Katya og Roma kom til at dele en anden kurv og lille Alice prøvede at mase sig mellem Roma og Katya. Det ses også på billedet, hvor fortvivlet hun var på grund at lidt plads. Men det gik ikke ret lang tid inden alle havde skiftet deres disponering igen og igen.

Annuschka på besøg:)

4.08.2012

Aha, lille, søde Annuschka sammen sin nye familie kom på besøg! Hvor så hun fin ud! Og det er godt at vide at hendes familie holder meget af hende og synes at hun er en dejlig-dejlig pige! Og det er hun!!! En utrolig dejlig, kær, meget sød, kvik og glad hvalp!

Vi blev alle sammen godt overraskende over hvor flot Annuschka har klaret all den tid på trimmebordet!
Dygtig pige!

På stranden

Måsella har fået øje på nogle spændende fugle.

Tur på stranden

3.08.2012

Denne gang var Måsella og Katya på vores yndlingsstrand i Liseleje! Hvalpene havde allerede fået deres tur og mad, og blev passet hjemme af vores datter Maria.Og vi benyttede os af det for at tage på en dejlig tur!Hos Turi (kennel Casso)

2.08.2012

I dag har vi besøgt Turi og hendes fine schnauzere (kennel Casso)! Katya, Alice og Roma var med.
Måsella blev hjemme og skulle hjælpe til Thomas på planteskolen. Men hun blev hellere ikke snydt for oplevelser. En gang imellem holdt de pauser for at gå deres ture. Og så holdt Måsella også nogle eksta pauser for at slappe af i det fine solskinsvejr.

Vi nød også tiden hos Turi i hendes gæstfrie hjem! Hyggelig og spændende snak, dejlig stemning, kaffen smagt godt, både hvalpene og voksne schnauzere legede i haven, ...

En meget god sommerdag fik vi allesammen!


Foto: Turi er i gang med at aktivere schnauzere:)

Venner:)

Venner:)

1.08.2012

Mens hvalpene sov trygt derhjemme fik voksne schnauzerpiger mulighed for at komme på en tur i Slotsparken. Deres ven, en meget imponerende schapendoesdreng, Amigo sammen sin ejer Trine var også med.

Sikkert en dejlig tur fik de alle tre!

Voksne piger på turen:)

16.07.2012

Måsella og Katya snydes ikke for deres hverdagsture uanset hvor travlt vi har og hvor travlt de selv har med at opdrage hvalpene. Man kan altid få tid til udflugter!

De nyder de voksne schnauzere! Og selv om Katya var lidt for meget optaget af sine tanker denne gang, lykkedes det Måsella at få hende til at løbe vildt sammen.

Måsella er en rigtig god drillepind! Så nemt giver hun ikke op.

Resultatet ses tydeligt på foto (Katya til venstre, Måsella til højre, eller omvendt😀).

Aha, de kunne vi godt!

7.07.2012

I dag turde jeg første gang prøve at cykle med Måsella og Katya sammen. Det gik så fint! 

Måsella har et meget stabilt og jævt trav. Dog ser det ud, som om hun kun traver med en hastighed, men super stabilt! Katya har tværtimod flere hastigheder i trav. Så vi skulle bare finde en fælles rytme, som kunne passe til begge hunde. Og så kan man prøve at få Måsella til at øge sin hastighed😀.Dygtigeeeee piger

Der var givet kommandoen "Kom her!"😀

Tilbage til gamel rytme:)

04.06.2012

Hvalpene er efterhånden blevet store, så nu kan Måsella igen være med på turene. Og det er Katya meget glad for! De nyder vores fælles ture og hinandens selskab🙃.

Hundelege

13.04.2012

Mens Måsella har travlt med at passe sine hvalpe, har Katya travlt med at gå på kursus. Men der er også tid til hverdags ture og vilde lege med kammerater. Her er hun sammen den flotte Amigo, en schapendoes.

Katya på "skolebænken"

12.04.2012

Man har vel lov til at udvikle sig😉, så i denne sæson går jeg sammen Katya til både Rally-1 og til lydighed.
Hun er en dejlig og dygtig pige, som er meget opmærksom på mine tegn. Det er spændende og sjovt at træne hende😀!

Schnauzere igen og igen:)

29.03.2012

Katya kom lige ind i billedet med blomsterbedet i Slotsparken. Men Måsella måtte desværre begrænse sig til at blive på hjemmeområdet i de sidste dage inden fødslen.

En tyk, en tynd

27.03.2012

Det ses tydeligt fra hvilken hund man snart kan forvente hvalpe 😀.

Havearbejdet kalder!

25.03.2012

Foråret kalder os ud i haven. Og vores dejlige hjælper lader ikke vente på sig🙂.

Et fint alternativ til gåture

25.03.2012

Da jeg ikke kan løbe så hurtigt, som Måsella kan sammen  med Katya, er jeg blevet nødt til at finde på noget alternativt. Så vi genoptog vores cykelture til stor glæde både for Katya og mig. Nu kan krudtet fyres godt af!😀

Katya

24.03.2012

Ja, nu kan jeg godt mærke, at Katya savner sin trofaste veninde Måsella på vores ture.

Men alligevel har hun overskud til at kigge efter nogle nye venner, ligesom i dag i Bernstoffparken. Der fik hun en dejlig kammerat Kuba til at løbe sammen med🙂.

Ventetid forsættes:)

22.03.2012
Måsella ser mere og mere rund ud fra dag til dag 🙂. Og det er dejligt!!!

Ventetid :)

18.03.2012

Det ser ud som om det går rigtig godt med Måsella! 🙂 Hun ser pænt drægtig ud og nyder sin tilværelse!

Så hvis alt går, som vi håber på, så får Måsella i Påskeugen et kuld små hvalpe efter den dejlige Mohner's Epo Effect!

Epo + Måsella :)

03.03.2012

I dag er det lige en måned efter Måsellas parring med Mohner's Epo Effect!

Det var svært ikke at falde for Epo! Han er en utrolig imponerende og flot schnauzer! En han med et dejlig temperament, lydig, fantastisk både som familie- og udstillingshund!

Forberedelserne til det startede allerede for nogle måneder siden. Og hvor blev jeg glad for da aftalen om Måsellas og Epos parring fald på plads!

Så nu håber vi, at der kommer nogle dejlige hvalpe!🙂

Schnauzere i naturen

20.02.2012

Katya poserer for kameraet meget gerne. Måsella ses i bagrunden.

Vinter, vinter, vinter...

20.02.2012

Vinter, vinter, vinter... Men vi keder os ikke. Vi er taget Nord på🙂.

Hurra, det sner!

05.02.2012

Til vores store forbavselse og i modsat vejrprognosen kom der meget sne i dag. Det sner og sner! Katya og Måsella er hel vilde med vejret og spilde ikke tiden herhjemme!🙃

Skovtur

Januar 2012.

En lille fragment af vores fotosession i skoven. Katya i objektivet🙂.


Vi ønsker alle Glædelig Jul og Godt Nytår!

Vinter 2011

December 2011.

Det sker ikke så meget i den mørke december måned. Dog vi prøver så godt som muligt at gøre vores ture lidt mere spændende. I dag har Katya og Måsella lært at hope på lindetræerne i Slotsparken. De syntes det var sjovt!

Vi motionerer og motionerer...


12.11.2011

Ja-ja, vi motionerer og motionerer🙂 I dag mødtes vores gruppe på Frederikssund Station. Og så bevægede vi os mod stranden, videre til Vikingebopladsen osv.

Det er et meget smukt område for at færdes i. Fantastisk udsigt, lyden af vandet, synet af både, som vippede let, ænder, måger, ... Smukt!

Det så ud som om Katya og andre hunde nød det (selvfølgelig nød deres ejere det også).

Men så lige pludselig syntes Katya at det sket lidt for lidt. Så satte hun selv sin aktivering i gang. De store sten, som lå på vejen, var meget gode til at hoppe op på. Det benyttede hun sig af med stor glæde! Og dem var der mange af! Bænkene var også gode. Nogle andre forhøjninger på turen gik vi hellere ikke glip af
🙂

Så selv om det var mig, der besluttede at vi skulle på den tur, så var det Katya, der satte sit opmuntrede præg på den😀 .
Søde piger:)

06.11.2011

Begge to piger opførte sig meget eksemplarisk på hele rejsen🙂. Nydeligt!

Firbenede passagerer

06.11.2011

Måsella fulgte med stor interesse hvad der foregik udefor, mens Katya en del af vejen var fordybet i sine egne tanker🙂

Schnauzere i byen!

06.11.2011

Efter en hurtigt lavet aftale mellem Kirstina, Kim og jeg om at tage på en tur til København med vores schnauzere, lykkedes det os!

Det har været en fin og stille søndag, da vi alle sammen mødtes i S-toget, og så forsatte vi vores rejse til byen. Det var sjovt at se nogle glade passageres ansigter, da de fik øje på Katya og Måsella. De blev mere overraskede og glade nogle stationer senere, da Kirstina med Henry og Kim med Felix sluttede sig til os😀.

Turen strakte sig igennem Strøget til Nyhavn, videre til den lille havfrue og så endte den ved Østerport Station.

Vores schnauzere virkede meget nysgerrige og interesserede sig for alt muligt, som de mødte på vejen. Vi var glade for at give dem denne oplevelse (og ikke mindst til os selv!)🙂.

Det vil vi prøve igen!

Hej, er du også med? :)

05.11.2011

Hilsenproces mellem Katya og en irsk ulvehund🙂

Vores udflugt

05.11.2011

Katya og jeg, vi har igen været på en fælles tur. Denne gang skulle vi mødes på Rungsted Station.

Vi promenerede igennem byen på vej til stranden. Der spadserede vi forbi forskellige caféer fyldte med mennesker, små butikker, både,... Turen forsættes til Karen Blixen museum, igennem hendes store have, og ind i Folehave Skov.

8 km blev det til🙂


Trim, trim, trim...

03.11.2011

Måsella er klar til at få trimmet pandehår😀

Trim, trim, trim

03.11.2011

Jeg sover ikke, sover ikke, sover....


Næste i køen! Ja, Måsella!

02.11.2011

Nu er der Måsellas tur til at blive trimmet . Så vores pillearbejde , nej, trimmearbejde forsættes🙂. Jeg piller, piller og piller hår efter hår. Det tager noget længere tid, end hvis jeg ville bruge en trimmekniv. Flere gange har jeg prøvet at skiftes med at trimme hundene med trimmekniven, men alligevel vender jeg altid tilbage til min egen metode. Sådan kan jeg bedst lide det, og Katya og Måsella synes også, at det er ret afslappende, at de kan få lov til at snorke imens😀.

    

Naturens skønhed

30.10.2011


Det har været simpelten så fantastiske og smukke rammer for vores familietur i Slotparken i Hillerød.
Næ, helt ærligt, man skal have en hund (to, tre...🙂) for at kunne komme ud og opleve naturen.

Motionister :)

Bare for at vise, hvor forskellige deltagere er på vores ture.

Det er en stor pudel Zap og vores Skaska, som er toypudel.
Selv om Skaska har korte ben, kunne hun godt klare vores 5-7 km lange ture uden problem.

(Foto Anker Nielsen)

Hund og motion

29.10.2011

Hurra, vi er tilbage på dejlige motionsture med et hyggelig selskab af deltagere🙂 Denne gang er det Katya, som forsætter både Skaska og Måsellas stafet. (Måsella blev desværre hjemme, da hun hælter lidt.)

Det plejer at være nogle spandende og smukke steder turene foregår, hvor man måske ikke ville komme, hvis man ikke havde haft en hund.

Så både for sin hunds skyld og sin egnen, for hygge og nydelse af naturen i en god selskab kan turene varmt anbefalles!

På billedet ses Anker samt Zap og Katya.

Måsella i efterårs sol

27.10.2011

Jeg kan ikke lade være med at sætte det billede her. Jeg synes, at på billedet udstråler Måsella så meget af alt det gode, som hun har i sig! Hun er en dejlige pige
😘!

Det er godt med et par timer afslapning

18.10.2011

Det er så sjovt med Katya på trimmebordet! Først forsøger hun at kramme mig, kysse, hænger med hoved på en af mine arme (nogle gange på den, som er i arbejde). Lidt senere bliver det lidt belastende for armen under Katyas pres. Så gisper Katya opgivende og lægger sig til rette. Nu kan der snorkes lidt😀.

Første i køen! Ja, Katya!

17.10.2011

Sidste udstilling er forbi. Men trimmearbejde forsættes...
Vi kan godt lide, at en schnauzerhund kan aflæses med det samme, hvad det er for en? Man skal ikke stå og tænke: "Er det en ..en..." Derfor forsøger jeg så godt jeg kan at hele tiden holde pigernes pels i form, selv om det kraver noget tid😉 og erfaring. Men det er også nogle hyggelige timer for mig.🙂Katya og Måsella er vant til det, så selve tiden på trimmebordet tager de på deres egne afslappende manerer.

Sejleturen

02.10.2011

Så sejler vi! Måsella tog det hele meget stille og roligt. Hun kiggede lidt til sider, og lidt senere har hun lagt sig på mit skød. Sådan har hun ligget næsten hele tur igennem.

Katya - tværtimod🙂! Først skulle hun ligeeeee kigge til vores naboer, som sad bagved os. Så skulle hun strække sig frem til andre passagerer foran os for at prøve til at hviske dem noget i øre og give dem et pat kys. Så ville hun kigge til venstre, og så til højre osv. osv. Til sidst blev hun træt af sin energiforbrug, og faldt på fars skød til at snorke lidt.

Men det varede ikke længe så blev hun kvik igen! Og så startede hun med at trippe igen🙃 Hun ligner så meget et lille barn, vores Katya, synes vi.

Sejltur i Nyhavn

02.10.2011

I dag besluttede vi at tage på en sejltur i Nyhavn. Men først skulle vi med S-tog til København🙂. Ja-ja, socialisering igen og igen! Tanya skulle også præsenteres for S-tog, Katya og Måsella opfriske deres hukommelse med kørsel i dem, og Thomas og jeg nød deres overraskede ansigter😀.

Det gik så fint det hele! Vi slangede os igennem mange-mange mennesker på stationen, på Strøget, og videre til Nyhavn. Vi var så heldige at det kun var 10 minutters ventetid til næste båds ankomst. Til gengæld skulle vi først snakke med kaptajnen om hundene også kunne komme om bord.

Jes, det fik vi lov til!!! (på billedet ses Katya, mens vi venter på den kommende båd).


Sletten Havn

30.09.2011

Puha, vores fremvisning af Danmark fortsættes🙃.

Det er til Sletten Havn vi kom i dag. Først fik hundene lov til at boltre sig frit i strandkanten. Og senere gik vi igennem nogle smukke, gamle gader med små fiskerhuse og haver fyldt med planter. Det meget idyllisk sted at gå!

P.S. For en gangs skyld er det kun Tanya og mig der ses på billedet, mens Måsella og Katya fræser væk.

Tur igennem København

29.09.2011

Aga-aga, vi er igen på en tur! Ifølge planen er det indre København, vi skal til. 

På den 4-timers lange tur har vi været i Rosenborgpark, gik på Strøget, spiste kinesisk mad på en lille cafe. Vi kom også til Nyhavns område for at kigge på det hus, hvor Hans Christian Andersen har boet i nogle år (hans eventyr elsker man i Rusland). Gik forbi Den Kongelige Teater, forbi musiker, både, promenerede mennesker osv. osv.

Jeg var så glad for at se, at Katya og Måsella var så afslappede og glade på hele turen. Der var ingen spor af stress eller nervøsitet over for nye omgivelser! Intet, kun glæde og nysgerrighed! Det er sjovt, at de i dag stikkede deres hoveder i alle døråbninger. Det har de nok lært på Frilandsmuseet i går😀.

Vi var godt nok trætte til aften, da vi kom hjem🤩. Men vi skal nok blive kvikke igen til næste udflugt!


Turister i Danmark :)

28.09.2011

Nu er det Helsingør, den hyggelige og flotte, historiske by, som vi skal til. Er vores firbenede med? Selvfølgelig😀! Jeg vil gerne have dem med, så kan de nemlig også opleve forskellige nye steder, lugte, situationer. Det er også virkelig godt for deres socialisering.

Vi gik igennem nogle smalle, skæve og meget charmerende gader, tog til en flot bygning, som er station. Der gik vi lidt rundt, kørte i elevator, kiggede på tog. Bagefter tog vi på tur til stranden!

Og så endelig en lille pause på en cafe, hvor Tanya og jeg fik en kop kafe, og Katya samt Måsella lidt at tygge på.
Turen på Frilandsmuseet

27.09.2011

I dag tog vi til Frilandsmuseet. Sådan et sted, som på et begrænset område præsentere forskellige dele af Danmark, burde man absolut vise til besøgende!

Katya og Måsella fulgt glædelig med os. Efter 3-4 huser, hvor vi kom ind for at se, hvordan man boede den gang i ca. det 16-årshundrede, begyndte de selv på egnen hånd/pote at komme ind🙂. De kom ind, gik lidt rundt, sniffede her og der og så igen ud. De var næsten lige så interesserede i det hele, som vi var😀.

Frederiksborg Slotshave

26.09.2011

Min russiske veninde Tanya kom på besøg hos os. Hendes kendskab til Danmark startede allerede på en hundeudstilling i Blovstrød i søndags😀.

Og så startede vores rundevisningsuge!

I dag viste jeg hende Frederiksborg Slotshave, den smukkeste have som jeg nogen sind har set. Vi kommer der med Katya og Måsella flere gange om ugen. Men alligevel hver eneste gang kigger jeg mig omkring med meget forelskede øjne og priser os lykkelig over, at man få lov at gå med hunde sådan et fantastisk sted! Går frit!🙂

Det kan man nemlig se på billedet. Tanya ses i baggrunden, mens Katya og hendes nye veninde varmer op til vild leg!
 

DKK's kursus

12.09.2011

Jeg har lige gennemført den første del af en opdrætteruddannelse, Jura/DKK-modul hos Dansk Kennel Klub.

Det har været et hamrende spændende og nyttig kursus både for dem, som  overvejer at få et enkelt kuld hvalpe på et tidspunkt, og for dem, som gå mere i avlsarbejde. Masse information, viden og eksempler på forskellige situationer mellem opdrætteren og hvalpekøberen har vi gennemtygget.

Virkelig, virkelig interessant var det! Men et par gange i løbet af aften fik jeg den tanke: "Det er nok nemmere at beholde alle hvalpe selv. Færre mulige problemer"🤩.
Eller ej?🙃

Sommerferie forsættes

30.08.2011

Det er så dejligt at være på stranden!
Hundene kan løbe frit, lege ustandselig, jeg kan nyde udsigten, og turen kan strækkes i længere tid, end i skoven, og uden en fare for at et rådyr kan komme i vejen.
Alt, som vi kan lide!🙃

Sommer

15.06.2011

Nu er det endelig sommer! Lydighedskurset, hvor jeg gik med Katya, er færdig for denne sæson. Men vi har stadig nogle gange tilbage på Agilityholdet. Ellers må vi bare slappe af med at gå vores sædvanlige lange ture i skove, Frederiksborg Slotspark, tage på stranden osv. Og i august kan vi starte på et nyt Agilityhold hos DSPK. Det vil sikkert blive spændende!

Nu har jeg forsøgt at tage nogle sommerbilleder af Katya og Måsella. Det er ikke så let, som man skulle tro. Når Måsella kigger på mig, så kigger Katya væk, og omvend 😲. Det lykkedes dog til sidst!

Vores alm. dag på arbejde

18.04.2011

Sådan foregår vores almindelige arbejdsdag🙂. Måsella er utroligt flittig til at følge med. Men der er også blevet brugt meget tid på at lære hende, da hun var hvalp, ikke løbe væk, men blive hos mig. En hel del godbidder og underholdnnig skulle der til. Men nu... Sådan kan hun løbe ved siden af mig dagen lang!
Selvfølgelig laver jeg også nogle sjove ting med hende🙂. På vej efter/med planter kan jeg lige nå at kaste nogle gange bold til hende, lege den sjove leg "Jeg fanger dig nu!", lidt søgeøvelser osv.

Det drejer sig ikke mindst om, at Måsella ikke kedede sig på arbejde, men er glad og motiveret. Og det er hun også!😀

Udflygt til Frilandsmuseet i Lyngby

17.04.2011

Mens min niece Nataliya havde været på besøg hos os, var vi taget alle sammen til Frilandsmuseet i Lyngby. Hundene var selvfølgelig også med.
Det er så skønt på sådan en solskinsdag at komme dette sted. Masser af glade mennesker og fine gamle huse i meget flotte naturlige omgivelser, giver en helt speciel atmosfære🙂.

03.04.2011

Maria og Skaska har været utroligt tætte på hinanden især i de sidste år. Så da vores datter flyttede hjemmefra, kom Skaska til at savne hende meget😥. Hun satte sig hver aften foran døren og ventede på Maria, når hun evt. skulle  komme hjem fra skole eller arbejde. Det kunne tydeligt ses, hvor skuffede hun blev hver gang, hun ventede forgæves. Og hvor overlykkelig hun blev, da Maria kom hjem på besøg.

Så efter at Maria havde spurgt os flere gange om Skaska måtte flytte til hende, sagde vi "Ja".

Og de flyttede jo heller ikke så lang væk fra os😀. Vi kan endda vinke og snakke til hinanden ud af vinduerne. Marias lejlighed ligger
kun 5-10 meter fra os i en anden ende af huset🙃
.

23.03.2011

Med tiden kom vores liv igen i rytme, og så startede Katya på sin uddannelse. I tidens løb har både Katya og Måsella gået på forskellige kurser, såsom klikkertræning, lydighed, lidt sporarbejde, agility. Nogen gange har jeg hørt fordomme om schnauzerstædighed. Sådan noget er jeg ikke helt enig i! Med god stemning, glæde og tålmodighed kan man få en schnauzer til næsten hvad som helst! Godbidder hjælper også på det🙂.

08.09.11

Vejen hjem var lang, lang, lang... Jeg var lidt bange for hvordan lille Katya kunne klare hele vej til sit nye hjem: 6 timer med toget, 7 timers ventetid i russisk lufthavn, lidt over to timers flyvetur til Kastrup og endelig videre til Allerød. Vores lille pige var fuld af dejlige overraskelser🙂. Ikke en eneste piv kom der fra hende! Hun sov, spiste, legede med sit legetøj osv. Det kunne ikke være bedre!

Det er lidt svært at huske det hele flere år tilbage. Derfor har jeg valgt at lave en meget kort oversigt omkring vores schnauzere siden Katyas ankomst til vores familie 🙂.


Helt fuld af spænding og glæde tog jeg til Nizhnij Novgorod (Rusland) efter lille Katya d.6 september 2010. For første gang skulle jeg mødes med Katyas opdrætter Galina Balysova, som har kennel Febl. Jeg forestillede mig optimistisk vores møde på forskellige måde, og sikken en dejlig velkomst der ventede mig der! På de få timer, som jeg havde, kunne vi nå en hel masse ting. Der blevet leget med hvalpene, snakket om russiske schnauzere; valget af Katya gennemført og bekræftet. Manglende papirer fra de russiske myndigheder blev med lynhastighed hentet hos dem og så kunne vi endelig slappe lidt af i de sidste to timer med dejlig-dejlig russisk mad!